Analóg

Ebben a fogalomban nemcsak a bakelit lemezek lejátszásához szükséges eszközöket tárgyalom, hanem az un. analóg hangzást elősegítőket is, mint a csöves erősítőt vagy egy jó állványt. Technológiák jönnek és mennek a zenereprodukció történetében de két dolog biztosan túl éli mindet: a csöves erősítők és a lemezjátszók! Lehet hogy nem a tömegek számára de nekünk, zenerajongóknak biztosan. Az hogy 2014-2016-ban a lemezjátszó eladás világszerte megötvenszereződött, nem nosztalgiának köszönhető, hanem annak a ténynek, hogy számtalan régi és új felvétel az eredeti mesterszalagokról kiváló minőségű vinylre (180g) vágva eddig nem hallott feljavulást hozott a lemeztechnológia terén.

Ha van, ha nincs lemez gyűjteménye, a lemezek aranykora köszöntött be és most érdemes elkezdeni vagy folytatni az analóg lemezhallgatást. Lásd www.jpc.de.

Transrotor, a leg régebbi Német analóg manufaktúra 1971 óta fejlesztett perfekt rendszereket ajánl, ahol a futómű/kar/tű együttes, ár/minőség relációjában az élen muzsikál. Az SPL stúdiótechnikájú fonóerősítőjét Bob Ludwig is használja!

Az Ayon Audio „New age of sound” szlogenje példásan tükrözi ezeknek a Grazban, kézzel készített csöves erősítőknek a hangvilágát!

www.ayonaudio.com       www.solidsteel.it       www.spl.info          www.transrotor.de
www.avm-audio.com