Kábel

Gyakorlott high end-kortársaimnak talán nem írok semmi újat, de négy évtizednyi rendszeres és módszeres foglalkozásom a témában feljogosít, sőt ösztökél arra, hogy megosszam amit hallottam és hallok.

Még sosem hallotta senki, egy erősítő vagy egy hangsugárzó hangját! Ez csak az őket összekötő kábeleken keresztül lehetséges, a készülékeket tápláló áramkábeleket is beleértve.

Azt tapasztaltam, hogy a legtöbb rendszer kábeleinek hangminősége jóval elmarad a láncolat tagjainak maximálisan elérhető nívójától. Mindig!

Az áramellátás (mellőzzük szűrők használatát) minősége, új fajta elosztók és kábelek segítségével ugrásszerűen javult. Olyannyira, hogy az utólsó finomítása és hangolása egy rendszernek már nem csak összekötök vagy hangsugárzó kábelek cseréjével, hanem az áramkábelekkel történhet!

Nagyon nehéz ezt számokban kifejezni de már 30 évvel ezelőtt egy Angol márka használatija ezzel az ajánlással kezdődött: „a hifid kábeleinek ára minimum a készülékek felét tegyék ki.” Ez még ma is avantgardnak tűnik, nemhogy akkoriban, amikor még a szaksajtó sem említette egy szóval sem a kábelek fontosságát. Pedig mennyire igaz!

Erről vitatkozni lehet és kell is, de még célra vezetőbb ha kipróbáljuk e komoly mérnökök és cégek megoldásait. Főleg ha egy új készüléket vagy hangfalat próbálunk vagy vettünk! Ne fogjuk rögtön az esetleges hiányosságokat rájuk, hanem hangoljuk őket kábelekkel a rendszerünkhöz . Vagy mielőtt készüléket cserélnénk, lépjünk „tovább” a kábelminőséggel. Ehhez minden segítséget megadok!

A több évtizedes keresésnek e témában egyenlőre vége!
A Francia Esprit kábel manufaktúra (Handmade in France) 190,- € és több tízezer € (!) közötti kábelei minden felhasználási területhez és audió rendszerhez párosíthatók!